Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere
Nowy użytkownik
Witam !
Chyba muszę zacząc pierwszy.
Moją propozycją uporządkowania forum jest stworzenie działu dotyczącego spraw administracyjnych, tj. terminy, ogłoszenia etc. a drugim działem byłyby dzioały tematyczne. Każdy z nas miałby swój dział np. mój dział i wątek pracy dokrotskiej "Przesłanki obowiązku alimentacyjnego" i drugi wątek dotryczący pisanego artykułu czy innego dzieła.
Byłoby wtedy chyba wszystko jasne.
Oczywiście jestem i zawsze byłem za tworzeniem for internetowych, bo jesteśmy z różnych miast, nie zawsze może kazdy z nas np. odebrac telefonu czy też posiedziec przy GaduGadu albo Skypie, ale na forum mysle, że na choby 5 minut każdy byłby w stanie sprawdzic chociaż nowe posty i byc cały czas w kontakcie.
Możnaby stworzyc tez dział oddzielny dotyczący naszych wspólnych prac, tak jak pani profesor proponowała nam współna pracę dotyczącą rodzin zastępczych. Tutaj też mogłaby kwitnąc wymiana materiałów i wiadomości.
Co do wymiany materiałów wartoby też oddzielic kwestie naukowe od administracyjnych, aby nie było żadnych wątpliwości.
Pozdrawiam
Jarosław Kuryłowicz
Witam. Popieram postulat Pana sędziego dotyczący oddzielenia wątków ogólnych od stricte merytorycznych. Pomysł z oddzielnym miejscem na ewentualne wspólne prace też jest bardzo dobry, moim zdaniem:-) Uważam, że założenie forum jto strzał w dziesiątkę.
Pozdrawiam serdecznie, Dominika
Bardzo fajnie, że są już propozycję. Faktycznie myślałem już trochę nad podziałem działów na forum i tak odnosząc się do powyższych sugestji proponuje następujące działy:
TERMINY SPOTKAŃ- czyli będziey umieszczać tam wszystkie informacje dotyczące zjazdów, konsultacji indywidualnych z Panią profesor i ich terminów, żeby nie wejść w kolizje z kimś innym itd.
MATERIAŁY- tylko jak wolicie zrobic w tym dziale dwie podkategorie, czy oddzielne kategorie np. MATERIAŁY NAUKOWE i np. FORMULARZE/PODANIA - btw. jeśli ktoś ma jakieś ciekawe skany, linki itd. to proszę wysyłać
NASZE DOKTORATY- czyli każdy w tym dziale założy temat dotyczący swojej pracy doktorskiej,gdzie będziemy sie wypowiadać na temat wyników badań, studium przypadku-taki qwazi blog informujący o postępach w pracy (mobilizacji dla innych) i sugestji innych, w ten sposób powstaną 4 podkategorie w tym dziale
PUBLIKACJE NAUKOWE- w tym dziale każdy założył by temat dotyczący własnego pomysłu na artykuł jak również założenie tematu dotyczącego wspólnej publikacji
WYDARZENIA- czyli dział dotyczący szeroko rozumianych eventów naukowych np. terminy obron doktoratów, konferencje naukowe, ciekawe wykłądy itd.
narazie to wszystko co przychodzi mi do głowy, dlatego proszę o dodanie czegoś, lub sugestie zmiany tego co napisałem
dzięki
p.s.1 powyższe działy zostaną dodane po aprobacie innych
p.s.2 co myślicie na temat shout boxa? czyli takiego live chata na forum, gdzie można było by umawiać sie na dyskusję na żywo w jakiejś określonej porze
czekam na wypowiedzi
Nowy użytkownik
Mnie działy proponowane powyżej jak najbardziej odpowiadaja.
także warto by to jak najprędzej uporządkowac, aby już mozna na naszym forum wymieniac się właściwymi informacjami i prowadzic właściwe dyskusje.
Shoutbox też jest bardzo dobrą myslą.
Co do szaty graficznej forum, to nie ma co zmieniac, bo:
1. lepsze jest zawsze wrogiem dobrego, a ta szata nie jest zła, może nie jest szczególnie kolorowa, ale też nie ma po co jej robic kolorowej bo się oczy męczą
2. zgadzam się z Panią kurator, że im mniej jest krzykliwa, tym lepiej- przerost formy nad treścią nigdy nie służył niczemu dobremu.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez SSR Jarosław (30-11-2009 20:05:32)
No to co do szaty graficznej osiągneliśmy konsensus:-)) Ja także zgadzam się z Panem sędzią, iż wszystko jest w najlepszym porządku..tylko odwiedzających brak ;-))cóż, Święta idą - czasu coraz mniej. Pozdrawiam serdecznie Kolegów z seminarium u naszej Pani Profesor:-)) do zobaczenia w sobotę! p.s. moja propozycja - pamiętajmy o sobie przy zajmowaniu miejsc na sali "ogólnej" :-))) D.
Witam, dawno nic nie pisałem (choroba mnie zmogła), ale teraz wracam i będę w miarę możliwości zakładał ustalone działy, tak więc cierpliwości do końca roku na pewno wszystko będzie na swoim miejscu
Witam Seminarzystów, mam pytanie natury ogólnej - kiedy i gdzie mamy kolejne spotkanie z Panią profesor w ramach zajęc "koedukacyjnych"? :-) pewnie to za wcześnie od soboty ale Pani Wisniewska nic jeszcze nie napisała więc tak się tylko zastanawiam. Bo jak rozumiem, Pani Profesor ma seminarium mgr w tą środę na UKSW..?Czy ktoś się wybiera?Pozdrawiam serdecznie wszystkich:-))D.
Korzystając z okazji, pragnę złożyć Wam wszystkim szczęśliwych, zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szalonego Sylwestra i samych słonecznych, radosnych dni w nowym roku 2010 :-)) D.